A message from the European Citizen's Initiative to End Ecocide in Europe
Is this email not displaying correctly?
View it in your browser.
End Ecocide in Europe

"Красотата и благонадеждността на земята е съкровище, което трябва да опазим. Тези, които унищожават уникалните екосистеми и местообитания, вредят на цялото човечество. Задължени сме в името на бъдещите поколения да дефинираме границите на допустимо поведение и санкциите за неговото нарушаване. Подкрепям инициативата „Да спрем Екоцида”, тъй като опазването на естествената ни околна среда трябва да е на дневен ред в Европейския Съюз."
 
Хилтруд Брайер, еверодепутат от групата на Зелените/Свободен Европейски алианс, Германия

Скъпи приятели!

Остават още 11 дни да достигнем целта от 1 милион гласа. Почти 100 000 граждани са гласували, но всеки глас е от значение! Дори да не достигнем целта си, тази ЕГИ демонстрира наличието на обществена подкрепа за реализирането на този закон. Помогнете ни да достигнем до повече хора по какъвто и да е начин, включете се в мрежата ни от доброволци, нека превърнем 2014та в незабравима година!

Изпратете това съобщение до своите контакти и ги помолете да подкрепят инициативата.

Екоцид във Финландия – Мина Talvivaara

Мината Talvivaara в Соткамо е получила лиценз за добив на никел през 2006г. Местната група активисти „Спрете Talvivaara” твърди, че от 2008г. е започнал и добив на уран без официално разрешение. Независимо, че това е нарушение на законодателството за околна среда, води и до огромни природни бедствия през 2012г. Има няколко случая на теч на отпадни води през 2008, 2010 и 2012г. При последният се наблюдават високи концентрации никел и уран в близките езера. Това е един от примерите за екоцид, който се случва в Европа. Закон а екоцид ще спре не само това, но и много други такива случаи. http://www.stoptalvivaara.org/fi/en_adressi.html

Новини

  • Всички кандидатури за видео конкурса са приети. Победителите ще бъдат обявени следващата седмица – вижте предложенията тук.
  • Дейностите на 3000 от най-големите световни корпорации са довели то щети върху околната среда на стойност 2.15 трилиона долара през 2008г. - можете да прочетете в нова статия от нашия изследователски екип.

Присъединете се към нашата кауза на causes.com, за да получавате повече новини, можете да поканете всичките си приятели, независимо дали са от Европа или не, да разпространят за инициативата из целия свят https://www.causes.com/endecocide

Предстоящи събития

  • 11ти януари –Tweeter Brains – TED говорителите са хора, които по брилянтен начин вдъхновяват, и които в много случаи споделят сходни идеи за екологията и взаимовръзките между нас и природата. Искаме да ги уведомим за нашата инициатива и за това имаме нужда от вашата помощ. Вижте как тук.
  • 30ти януари - пет-дневна среща на екипа на Да спрем Екоцида ще се проведе в края на януари. Целта е да се обобщят основните неща, които научихме от инициативата и да се обсъдят следващите стъпки. Очаквайте още новини за това.

Благодарим ви за подкрепата и помощта за тази кампания! YВашата подкрепа е жизненоважна за осъществяването на този проект!

За въпроси или коментари, моля пишете ни info@endecocide.eu

Copyright © 2013, www.endecocide.org, All rights reserved.
You have received this email after registering your interest
in supporting us at www.endecocide.org
 unsubscribe from this list