A message from the European Citizen's Initiative to End Ecocide
Is this email not displaying correctly?
View it in your browser.
End Ecocide in Europe

Dragi prieteni!

Campania noastră End Ecocide merge mai departe. Am îmbunătățit site-ul nostru, în scopul de a permite tuturor (și ne referim la toată lumea de pe această planetă, nu numai cetățenii UE) semnarea ambelor petiții pentru care facem presiuni în prezent:

  • Petiţia noastră în care cerem recunoașterea infracțiunii Ecocide printr-o directivă europeană.
  • Petiţia Carta de la Bruxelles în care cerem crearea unei Curti Penale Europene şi Internaționale a mediului și a sănătății.

Aici este link-ul pentru ambele petiții, să-l împărtășiţi cu prietenii voştri: https://www.endecocide.org/votes/vote.php

Crime Ecologice (Ecocides) se întâmplă chiar acum:

Mai multe crime ecologice se întâmplă chiar acum. Dezastrul de la Fukushima sărbătorește aniversarea a trei ani. Situația este departe de a fi rezolvată și se înrăutățește mai rău în fiecare zi. Nimeni nu a fost judecat încă pentru tragedie.

Proiectele miniere de uraniu vor avea un impact mare asupra stilului de viață Great Canadian North si Inuit.

În Grecia, proiecte miniere de aur sunt planificate în nord și amenință să polueze zona cu produse chimice nocive, cum ar fi plumb, cadmiu, arsenic și mercur.

În Peru a fost anunţată recent construirea unor noi mari baraje pe mai multe lacuri, unul dintre ele este planificat pe Maranon, un afluent al Amazonului.

În Camerun multe plantațiile uriașe cu palmieri de ulei industrial sunt o populatie amenințata prin construirea de baraje mari și prin poluarea cauzată de minele de aluminiu.

În Etiopia cel mai mare baraj din Africa se inalţă de la sol și va conduce la reducerea fluxului Nilului, creând puternice tensiuni pe calea geopolitică.

În Congo, un alt dig imens este în construcție.

În cele din urmă Europa este pe cale să-și reînnoiască autorizația pentru OMG cultura de porumb MON180.

Vă rugăm să verificați site-ul nostru: https://www.endecocide.org/examples pentru o listă de cazuri suplimentare,iar noutăţi găsiţi pe pagina noastră Internaţională de Facebook: https://www.facebook.com/EndEcocideInEurope (Avem, de asemenea, link-uri către pagini de facebook specifice fiecărei țări).

Este urgentă nevoia de a disciplina companiile multinaționale, în scopul de a opri exploatarea fără restricții a resurselor naturale și distrugerea ecosistemelor în numele profitului și dezvoltării materiale.

Tratatele Comerciale

Ceea ce trebuie să se înțeleagă este faptul că aceleași companii multinaționale care distrug ecosistemele noastre caută în prezent să ridice toate restricțiile legale pentru activitățile lor. Comisia Europeană și Statele Unite ale Americii în prezent lucrează la un acord de liber schimb numit TAFTA (Transatlantic Free Trade Agreement) în traducere A L S T (Acordul de Liber Schimb Transatlantic).

Acest proiect, a fost negociat cu și pentru multinaționale, şi este o mare amenințare pentru drepturile noastre sociale, ecologice și democratice, pentru că ar da marilor grupuri financiare private drepturi extravagante de a exploata oamenii și natura.

Un mecanism numit "Investitori / State", planificat în negociere ar permite companiilor transnaționale să depună plângere împotriva unui stat sau a unui guvern regional, în cazul în care aceştia au depus o lege sau un regulament care va împiedica afacerile și investițiile lor.

În Franța, mai multe guverne regionale (Ile de France și regiunea PACA, Besançon și orașele Niort), au înțeles amenințările şi se declară ei înșiși «OUT TAFTA» (în afara A L S T) și peste tot rezistența în Europa este în creștere. Pentru a afla mai multe despre acest subiect vă rugăm să vizitaţi această pagină: http://www.citizen.org/tafta

Strategia Noastra

Confruntându-ne cu aceste manevre, noi cetățenii, trebuie să propunem o reformă ambițioasă de drept internațional și să luptăm pentru o lege care să oprească crimele împotriva naturii, prevenind orice astfel de ameninţare sa devină realitate acum și în viitor.

Deja anumite progrese au fost realizate de membrii ai Parlamentului European, care ne sustin ca Sandrine Bélier. Parlamentul European a validat cu siguranță un regulament, în scopul de a ratifica și a pune în aplicare Protocolul de la Nagoya. Acest text are scopul de a asigura o parte echitabilă din avantajele care provin din utilizarea resurselor genetice ". Aceasta constituie instrumentul european principal pentru a combate pirateria bio. Aceasta va permite Uniunii Europene să se implice în următoarea conferință a părților (MOP1) din Convenția privind diversitatea biologică Biodiversitate din octombrie 2014.

Pentru a merge mai departe, ne-am decis sa lucrăm cu un marile ONG-uri pentru drepturile omului, în scopul de a propune la ONU crearea unui tribunal penal internațional pentru Mediu și Sănătate. Pentru a reuși, avem nevoie de curaj și avem nevoie de sprijinul dumneavoastră!

Un eveniment a fost postat pe Facebook pentru a răspândi informații despre crearea unui tribunal penal internațional pentru mediu și sănătate și de a colecta un maxim de semnături: https://www.facebook.com/events/242245075947084/

Putem reusi! Ai un rol vital în acest proces! Împărtășeşte cele două petiții, site-ul nostru și invită pe toți cunoscuţii să ni se alăture și spune-le să facă același lucru!

Avem nevoie de ajutorul tău! Alătură-te echipei de voluntari! E-mail: lucia@endecocide.eu

Hai să oprim crimele ecologice împreună! Fiecare mână ajută!

Copyright © 2013, www.endecocide.org, All rights reserved.
You have received this email after registering your interest
in supporting us at www.endecocide.org
 unsubscribe from this list