A message from the European Citizen's Initiative to End Ecocide in Europe
Is this email not displaying correctly?
View it in your browser.
End Ecocide in Europe

"Нашите финансови управници и политиците, които им помагат, играят на гигантско Монополи с изчерпаемите ресурси на земята – напълно откъснати от реалността – въпреки че приемат фактите от Климатичните промени. Въпреки това не можеш да играеш на Монополи, когато няма никой жив. Те си мислят, че ще бъдат последните хора на земята. Не ги е грижа стига да победят."
 
Вивиан Уестууд, Британски моден дизайнер

Честита Нова Година!

Получихте ли нашият Коледен поздрав? Ако не сте, вижте го сега, можете да научите някои нови интересни факти с него (Коледен поздрав ).

2013-та бе една вълнуваща година и прекрасно приключение за нас. Започнахме с много малък екип и поехме този път с ясната цел да мобилизираме един милион Европейци да гласуват за закон за Екоцида. Огромно предизвикателство е да провеждаме тази кампания само на доброволни начала (в сравнение с други Европейски Граждански Инициативи, които имат професионални екипи, с повече ресурси и големи информационни мрежи) и има възможност да не успеем да постигнем целта си, но по-важното е, че вече сме изградили мрежа от хора и организации, които споделят нашите ценности и намерения. Тази мрежа ще продължи да работи и след 21ви януари, когато е официалния край на тази инициатива.

Така 2014-та обещава да е още по-вълнуваща от 2013г. Нека да поставим едно силно начало!

Остават все още 3 седмици и всеки допълнителен подпис е от значение. 88 000 Европейски граждани вече са гласували за закон за Екоцид – този резултат е забележителен, но можем и повече! Ако всеки от нас осигури още един подпис, можем да ги удвоим. А ако всеки от нас достигне до още 10 приятели, можем да достигнем милион подписа. Представете си, ако и вашите приятели окуражат техните приятели да подпишат… Заедно можем!

Създаваме общност от загрижени граждани, за да покажем на нашите политици и законодатели, че искаме промяна. По този начин това движение ще придобие повече авторитет и благонадеждност за следващите стъпки, които ни предстоят.

Всяка подадена ръка е подкрепа и всеки глас е от значение. Гласувайте сега на www.endecocide.org

Екоцид в Италия – откритите мини за мрамор в Апуанските Алпи

От хилядолетия насам в Апуанските Алпи, известни като „Мраморните планини на Карара”, се извършва добив на скъпи мраморни скали. Но днес скоростта, с която се извършват тези дейности е обезпокоителна и се превръща в сериозна опасност. Планински масиви и хребети се разрушават, както се вижда на снимката, като по този начин остатъчния прах замърсява близките водни източници, а въздуха е пълен с прахови частици. Можете да подпишете петиция за овладяване на положението в Авааз тук.

Още новини

  • Приска Мерц, директор на инициативата, участва в семинар на Европейския Икономически и Социален Комитет в Брюксел. Комитетът обединява представители на гражданското общество от цяла Европа. Приска направи презентация по време на семинара, която бе последвана от интересен дебат – повече можете да прочетете тук.
  • Нашият изследователски екип има нужда от вашата помощ! Защитаването на идеята, че екоцидът е престъпление е аналитичен процес. Той може да бъде подпомогнат от качествено изследванe и научен дебат. Повече можете да прочетете тук.
  • Присъединете се към нас този вторник за нашия новогодишен туитър ден! Кликнете тук.
  • Знаете ли за случай на Екоцид, който се случва в момента и за който трябва да знаем? Кажете ни за него като пишете на Полин (cases@endecocide.org) Прочетете за текущи случаи на екоцид тук.
Copyright © 2013, www.endecocide.org, All rights reserved.
You have received this email after registering your interest
in supporting us at www.endecocide.org
 unsubscribe from this list